2009. április 6., hétfő

A tandemugrás "szépségei" :-)

No, nemrég ismét láttam egy szép jelenetet...
A tandemutas jött, látott, és... hát nem igazán győzött :-)
Végülis nem volt semmi baj, remekül vette a szabadesést, élvezte a zuhanást, de ami a nyitott kupola alatti ereszkedést illeti... bizony, az megviselte.
Szegény ember támasztotta egy darabig a reptér füvét, amúgy négykézláb...
Nem azért mondom, mert ciki, hanem mert érdekes. Azt vettem észre, hogy mintha többször lenne gázos a dolog azok számára, akik "belevaló" emberek. A kisebb, látszólag félénkebb csajok, bizonytalannak látszó, de magukat rászánó tandemutasok mintha jobban bírnák. De persze lehet, hogy tévedek.
Kíváncsi lennék, hogy olvassa-e egyáltalán valaki ezeket a sorokat.
Annak meg kifejezetten örülnék, ha írna valaki, akinek van tandemugrása, illetve olyanokat is várnék, akik szeretnék, de nem merik :-)
Nem rábeszélném őket, csak válthatnánk néhány mondatot a dologról, hogy oszlassuk a tévhiteket.

2 megjegyzés:

  1. Üdv. Remélem lesznek majd még új postok, mert a téma érdekel.(gondolom másokat is fog, csak induljon be a szekér) Ugyan még újat nem mondtál, annak ellenére, hogy még csak tervezem, és gyüjtögetek az első ugrásomra. Szóval szívesen hallanék tapasztalatokat magáról az ugrásról és az "útról" odáig. Árak, lehetőségek, szintén jól jönnek, már csak a tájékozottság miatt is.
    Én elsősorban a zuhanásra vágyom, azt kipróbálni, átélni, mozogni benne. És persze pont ezért a cél az önálló ugrás lenne. A repülés élményét meghagyom a vitorlázó gépeknek. Az is nagy élmény, de az ejtőernyős ugrástól többet várok.

    VálaszTörlés
  2. Apropó, mit tudsz arról a szerkezetről, amikor egy csőben alulról levegőt fújnak be nagy erővel, ami megemel és elvileg átélheted ugyanezt az élményt. Azt tudom, hogy külföldön van ilyen(Franciao-ban, ect) De nem építettek ilyen vhol elérhetőbb közelségben is?
    És ha jól értem, te már önálló ugrásban is részt vettél, megtudhatom hol tanúltál?
    (előző kommentelő)

    VálaszTörlés

szóljatok hozá, kérdezzetek, nem kell reg. sem. Éppen ezért a megjelenés előtt ránézek, ha nem baj...